Gebeurtenis

Vooronderzoek Buffelstraat

metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074903
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074903

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek vond plaats op een site met een relatief eenvoudige verticale stratigrafie.
Het sleuvenplan zoals opgenomen in de bureaustudie voorzag in de aanleg van drie parallelle noordoost-zuidwest georiënteerde proefsleuven. Het vooropgestelde sleuvenplan diende aangepast te worden aan de terreinomstandigheden, waarbij één sleuf in het oosten aangelegd werd volgens een NO-ZW oriëntatie en vier sleuven in het westen volgens een NW-ZO oriëntatie.

De totale oppervlakte van het totale projectgebied bedraagt ca. 3839,04m ². Hiervan komt ca. 2000m² in aanmerking voor proefsleuvenonderzoek. Hiervan werd ca. 247m² (12,4%) onderzocht door middel van proefsleuven, en ca. 28m² (1,4%) door middel van kijkvensters. De vooropgestelde dekkingsgraad van 12,5% zoals opgenomen in de Code van Goede Praktijk (te verdelen over 10% sleuven en 2,5% dwarssleuven/volgsleuven/kijkvensters) werd hiermee ruim behaald (13,8% - 275m²)

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M. & WYNS G. 2020: Nota Zele Buffelstraat 2, Moerbeke-Waas
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Buffelstraat 2 (Zele)
Naar aanleiding van een geplande aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden vond er een archeologisch vooronderzoek plaats in de Buffelstraat 2.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Buffelstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074903 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.