Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Elzenstraat 17 fase 1

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1074914
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074914

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het projectgebied een archeologische vooronderzoek plaats. Dit bestond uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. 

Het booronderzoek is manueel uitgevoerd met een edelmanboor met een kop van 7 cm. De boringen zijn verspreid over het terrein geplaatst, met een voldoende aantal om de bodemkundige situatie te begrijpen. In totaal zijn 12 boringen geplaatst. Maximaal zijn de boringen tot een diepte van ca. 1,20 m gezet. De boorkernen zijn niet gezeefd. Er zijn geen stalen genomen in functie van natuurwetenschappelijk onderzoek.

In het totaal zijn zes proefsleuven gegraven. De aangelegde werkputten hebben een lengte tussen ca. 60 en 150 m en een breedte van 2 m. De twee kijkvensters die zijn aangelegd, meten ca. 9 x 11 m en ca. 8 x 9 m. In totaal is ca. 1.736 m2 aangelegd.
Er zijn drie profielputten aangelegd. De profielputten zijn 1 m breed en zijn gegraven tot ca. 30 cm in de C-horizont.
In totaal zijn 121 sporen en één vondst geregistreerd. Er gebeurde geen staalname.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Bronnen

Bron: HEIRBAUT E.N.A., BECKERS C.. & REUSENS R. 2021: Vooronderzoek aan de Elzenstraat te Ravels fase 1, LAReS-rapport 430, Halle-Zoersel.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Elzenstraat 17 (Ravels)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het projectgebied een archeologische vooronderzoek plaats. Dit bestond uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Dit laatste onderzoek leverde meerdere archeologische sporen op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Elzenstraat 17 fase 1 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074914 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.