Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Poortelei

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1074917
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074917

Beschrijving

Naar aanleg van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor riolerings- en aanverwante infrastructuurwerken, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats. Dit bestond uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek.

Tijdens het landschappelijk booronderzoek werden drie manuele boringen gezet met een Edelmanboor van 7 cm, op één raai met een onderlinge afstand van 24 m.

Het proefsleuvenonderzoek bestond uit twee proefsleuven aangelegd met een noordoost-zuidwest oriëntatie, aangevuld met twee kijkvensters. Op
deze manier werd in totaal een oppervlakte van 218 m² onderzocht. Dit komt overeen met een dekkingsgraad van 12,5 %. Er werden in totaal drie bodemprofielen geregistreerd, verspreid over de werkputten. Er zijn twee archeologische sporen en twee vondsten geregistreerd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: LAMBERTS M. 2021: Archeologische evaluatie van het bodemarchief a.d.h.v. landschappelijke boringen en proefsleuven t.h.v. de Poortelei te Niel (provincie Antwerpen). Nota. Verslag van de resultaten, ABO Archeologische rapporten 1659, Aartselaar.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Poortelei [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074917 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.