Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Eikenlaan

controle van werken, landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074938
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074938

Beschrijving

In het programma van maatregelen was sloopbegeleiding van het woonhuis met schuur in het westelijk deel van het onderzoeksgebied als eerste stap voorzien. Door vertraging van de sloopwerken werd er besloten om eerste de profielputten aan te leggen om de bodembewaring/verstoring te evalueren en hierna te beslissen of een opvolging van de sloop noodzakelijk was.

In het totaal werden tien landschappelijke profielputten strategisch verspreid over het onderzoeksgebied aangelegd.

Omwille van de diepgaande verstoring in het zuidwestelijke gedeelte van het terrein, die door middel van de profielputten werd aangetoond, werd de aanleg van de proefsleuven beperkt tot het noordoostelijke deel.

Het onderzoeksgebied werd geëvalueerd door middel van 4 continue proefsleuven.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: PYPE P., DE HOOGHE G. & COENAERTS J. 2020: Sporen uit de late IJzertijd – inheems Romeinse tijd: een archeologische evaluatie van het bodemarchief door middel van landschappelijke profielputten en proefsleuven ter hoogte van de Eikenlaan nr. 72 te Waregem (prov. West-Vlaanderen), ABO archeologische rapporten 1411, Gent.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Eikenlaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074938 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.