Het bulkstaal is uitgezeefd door De Logi & Hoorne bv, op een maaswijdte van 0,5 en 2mm. Het residu is onderzocht door BIAX. In totaal zijn 100 fragmenten geanalyseerd. Voor de houtsoortbepaling is elk stuk op drie aanzichten op houtanatomische kenmerken bestudeerd. Dit is het tangentiale, radiale en dwarsaanzicht ten opzichte van de groeirichting van het hout. Voor de determinatie is gebruik gemaakt van een opvallend-lichtmicroscoop met donkerveldverlichting en vergrotingen tot 500 maal. De determinatieliteratuur is die van Schweingruber en Schoch et al.
Uit het staal werd door BIAX een stukje verkoold houtskool (Quercus) geselecteerd voor een 14C-dateringsonderzoek. Het 14C-dateringsonderzoek werd uitgevoerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium in Brussel.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Wetenschappelijk vervolgonderzoek Kloosterstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074941 (geraadpleegd op ).
In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.