Gebeurtenis

Vooronderzoek Wouterbosweg - Hollebeekstraat

landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074947
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074947

Beschrijving

Er werden in totaal 16 manuele boringen uitgevoerd met een edelmanboor (ø 7 centimeter) in een regelmatig, verspringend driehoeksgrid van 24 meter bij 20 meter – d.i. 24 meter tussen de boringen binnen één raai en 20 meter tussen de raaien.

Na de uitvoering van het landschappelijk bodemonderzoek weigerden de eigenaars van het toekomstige terrein voor grondverbetering langs de Hollebeekstreet de initiatiefnemer de toestemming om hun perceel te gebruiken. Dit zorgde ervoor dat de initiatiefnemer het grondinnemingsplan diende
te wijzigen waarbij het terrein voor grondverbetering komt te vervallen, alsook de bodemingrepen die er gepland waren. Het stockeren van de teelaarde zal immers gebeuren in de zone rond de bovengrondse inname van het bufferbekken. Dit impliceert dat de oppervlakte waarvoor proefsleuven werden geadviseerd bijna halveerde, van 5.150 m2 naar 2.526 m². Bijgevolg diende het indicatief proefsleuvenplan uit het programma van maatregelen aangepast te worden van vijf proefsleuven naar twee proefsleuven.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: DE HOOGHE G. 2021: Archeologische evaluatie van het bodemarchief ter hoogte van de Wouterbosweg en Hollebeekstraat te Brakel (Oost-Vlaanderen), ABO archeologische rapporten 1404, Gent.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Hollebeekstraat, Wouterbosweg (Brakel)
De aanleiding voor het proefsleuvenonderzoek is de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel met aanverwante infrastructuurwerken in de Hollebeekstraat en Wouterbosweg te Parike (Brakel) waarvan de totale oppervlakte de grens van 3.000 m² overschrijdt.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Wouterbosweg - Hollebeekstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074947 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.