Gebeurtenis

Vooronderzoek Acacialaan 8-12

landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074957
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074957

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden manuele boringen uitgevoerd met een Edelmanboor met een diameter van 7 cm. Om het terrein te evalueren werden boringen uitgezet op twee raaien. De boringen in de raai worden op gelijkmatige afstand van elkaar geplaatst met een maximale tussenafstand van 12 m. De zuidelijke boorraai ligt parallel aan de zuidelijke perceelsgrens in een strook die waarschijnlijk het minst verstoord is. De noordelijke boorraai ligt op ca. 30 m ten noorden van en parallel aan de zuidelijke boorraai in een gebied dat waarschijnlijk verstoord is.

Er werden zes werkputten (vier proefsleuven en twee kijkvensters) aangelegd. De proefsleuven lagen parallel aan elkaar met een noordwest-zuidoost oriƫntatie, hadden een breedte van 2 m en werden machinaal aangelegd. Hoewel de sleuven standaard 15 m uit elkaar liggen was dit vanwege twee niet onderzoekbare zones niet mogelijk binnen het onderzoeksgebied.

Het archeologisch niveau bevond zich op een diepte tussen 79 en 149 cm onder het maaiveld of op een hoogte tussen 7,22 en 6,52 m TAW. Dit verschil in hoogte is te wijten aan het feit dat het terrein nog niet genivelleerd was ten tijde van het onderzoek. In totaal werden er 22 sporen geregistreerd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Bronnen

Bron: REYNS N., GYESBREGHS D. & HELLINX A.-J. 2020: Nota Sint-Gillis-bij-Dendermonde (Dendermonde) - Acacialaan, Rapporten All-Archeo bvba 1073, Bornem
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Acacialaan 8-12 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074957 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.