Gebeurtenis

Registratie toevalsvondst Stadspark Brouwersbuis

toevalsvondsten, noodopgravingen
ID
1074964
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074964

Beschrijving

Met dit terreinonderzoek werd beoogd om al de zichtbare sporen van de bakstenen koker, de 'Brouwersbuis', en andere bijhorende constructies te registreren en de nodige waarnemingen en onderzoek te om te achterhalen waartoe deze koker diende, hoe oud deze constructie is en of al de aanwezige resten tot een zelfde fase behoren of dat er een fasering vast te stellen is binnen de onderdelen van de constructie.

 

Auteurs: Vynckier, Geert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VYNCKIER G. & VAN LAECKE J. 2021: Delen van de Brouwersbuis in het stadspark van Antwerpen. Archeologierapport van een toevalsvondst.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bron: VYNCKIER G., COOREMANS B., MARTENS F. & VAN LAECKE J. 2022: Delen van de Brouwersbuis in het stadspark van Antwerpen Eindverslag van een toevalsvondst, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 217, Brussel.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Toevalsvondsten Antwerpen

Antwerpen (Antwerpen)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Rubenslei (Antwerpen)
Na het verwijderen van de restanten van Café Capital en het afbreken van de oude gebouwen van de groendienst van Antwerpen in het stadspark is, tijdens het uitgraven van een kelder, een smalle, bakstenen, bochtige kokerconstructie aangetroffen van circa 32 m lang.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Registratie toevalsvondst Stadspark Brouwersbuis [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074964 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.