Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Oude Heernisstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074975
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074975

Beschrijving

In totaal werden 10 sleuven aangelegd binnen een gebied van 13 653 m². Daarbij werd één kijkvenster aangelegd. Op die manier werd 10,2% van het totale terrein onderzocht.

De oriëntatie van de sleuven werd bepaald door de aanwezige natuurlijke topografie van het terrein en de vorm van het plangebied. Ter hoogte van gronddepot 3 werden de sleuven zo goed als mogelijk volgens het verloop van de helling gelegd. Van de zeven aangelegde sleuven werden er vier onderbroken door de aanwezige perceelgracht. Ter hoogte van gronddepot 4 was de langgerekte vorm van het plangebied bepalend voor de ligging van de sleuven. In totaal werden er drie sleuven aangelegd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Raap België bvba

Bronnen

Bron: CLAUS A. 2020: Proefsleuvenonderzoek – Oude Heernisstraat, Damme Nota - Archeologisch Vooronderzoek Verslag Van de resultaten Proefsleuvenonderzoek, RAAP België – Rapport 467, Eke
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Oude Heernisstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074975 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.