Het landschappelijk booronderzoek werd uitgevoerd werd uitgevoerd op 20 april 2021. Omwille van de actuele toestand van het terrein diende in drie gevallen echter afgeweken te worden van de voorziene boorlocaties. Dit was het geval voor boring 2, waar het voorziene boorpunt zich ter hoogte van hinderende vegetatie bevond; boring 4, waar het voorziene boorpunt zich in een gracht bevond; en boring 5, waar zich ter hoogte van het voorziene boorpunt een putdeksel bevond. Daarnaast dienden boringen 1, 4, 5 en 7 gestaakt en hernomen te worden, nadat deze op een ondoordringbare verharding stootten. Boringen 8 en 9 konden niet worden uitgevoerd aangezien deze zich op een verhard terrein bevonden.
De drie proefsleuven konden grotendeels zoals gepland worden aangelegd maar ter hoogte van de voormalige woningen werden ze niet doorgetrokken aangezien hier een ophoging van minimaal 2 m aanwezig was De proefsleuven werden aangevuld met een kijkvenster ter hoogte van werkput 2. Op deze manier werd in totaal een oppervlakte van zo’n 272 m² onderzocht. Hoewel dit niet overeenkomt met een dekkingsgraad van zo’n 12,5 %, is de archeologische evaluatie wel zo verlopen dat ze de erkend archeoloog in staat stelt om een goede inschatting te maken van de archeologische waarde van het bodemarchief en om de onderzoeksvragen te beantwoorden.
Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Archeologisch vooronderzoek Brusselsesteenweg 34 - 38 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074982 (geraadpleegd op ).