Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Beernemsteenweg

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075009
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075009

Beschrijving

In totaal werden er 12 proefsleuven aangelegd binnen een advieszone van 44 400 m² groot. Aan enkele proefsleuven werd een kleine uitbreiding toegevoegd.

Ten opzichte van de advieszone voor proefsleuven (rode polygoon) werd hiermee 8.5 % onderzocht. Dit is minder dan de 12.5 % die wordt aanbevolen. Dit komt voornamelijk door de grillige vorm van het geadviseerde plangebied waarbij er enkele langere stroken en driehoekige uitbreidingen niet diende te worden onderzocht.6 Dit is het geval voor percelen 673b en 195b. Daarnaast werd op het terrein besloten geen extra uitbreidingen te voorzien gezien de aard van de aangetroffen sporen en de afwezigheid van relevante archeologische sporen waarbij kijkvensters noodzakelijk zouden zijn voor een goede interpretatie van de aangetroffen sporen.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Raap België bvba

Bronnen

Bron: VANHOLME N. 2021: Landinrichtinsproject Wildenburg, Wingene. Nota Archeologisch vooronderzoek, RAAP België - Rapport 616, Eke
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Beernemsteenweg (Wingene)
Naar aanleiding van een landinrichtingsproject vond een archeologisch vooronderzoek plaats.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologisch vooronderzoek Beernemsteenweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075009 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.