Gebeurtenis

Vooronderzoek Helenaveldstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1075027
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075027

Beschrijving

In april 2020 werd een landschappelijk booronderzoek uitgevoerd. De bodemopbouw werd aan de hand van 7 handmatige landschappelijke boringen onderzocht. Op basis van de resultaten van het onderzoek werd vervolgens overgegaan naar een verkennend booronderzoek. Dit onderzoek vond plaats in mei 2020. Tijdens het verkennend booronderzoek werd de menselijke aanwezigheid tijdens de Steentijden onderzocht aan de hand van 11 handmatige boringen. Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd in september 2020. Er werden twee noordwest - zuidoost gerichte proefsleuven aangelegd met een breedte van 2 m en één kijkvenster. 
Op basis van het proefsleuvenonderzoek is 268 m2 onderzocht van een terrein van 2400 m2. Dit komt neer op een dekkingsgraad van 11%. 

 

 

Auteurs: Hertoghs, Sarah
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: DERIJCK A. 2020: Nota Evaluatie van het bodemarchief aan de hand van landschappelijke boringen, verkennende boringen en proefsleuvenonderzoek langs de Helenaveldstraat te Kontich (prov. Antwerpen), ABO archeologische rapporten 1355, Aartselaar.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Helenaveldstraat 6 (Kontich)
Het verkennend booronderzoek leverde geen indictaies op voor menselijk aanwezigheid tijdens de steentijden. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden zeer weinig sporen aangetroffen. Het gaat om zes subrecente kuilen en talrijke verstoringen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Vooronderzoek Helenaveldstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075027 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.