Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Oevelseweg

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075102
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075102

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het projectgebied een archeologisch vooronderzoek plaats in de vorm van proefsleuven. 

Het terrein was nog grotendeels bebouwd en al deels verstoord zodat de proefsleuven zoveel mogelijk in de onverstoorde zones zijn aangelegd. Er zijn in totaal 3 sleuven van 2,2 m breed en 3 kijkvensters aangelegd met een NO-ZW oriëntatie. In totaal is 212 m² van het terrein onderzocht van de 2230 m² grote projectzone, wat door onvoorziene omstandigheden minder is dan de voorziene 280 m². 

Aan het begin of het einde van de proefsleuven zijn profielputten aangelegd ten behoeve van het aardkundig onderzoek. Deze zijn 1 m breed en zijn gegraven tot ca. 30 cm in de C-horizont.

Vondsten zijn niet aangetroffen. Monsters (stalen) zijn vanwege het ontbreken van sporen, waarvan de vulling zich hiertoe leent, niet genomen.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Bronnen

Bron: E.N.A. HEIRBAUT & P. PELEMAN 2021: Proefsleuvenonderzoek aan de Oevelseweg te Olen, LAReS-rapport 497, Halle-Zoersel
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Oevelseweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075102 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.