Gebeurtenis

Opgraving Parochiekerk Heilig-Kruis met kerkhof

fysisch-antropologisch onderzoek, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling
ID
1075105
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075105

Beschrijving

Bij de opgraving van 30cm smalle sleufjes in het kader van de aanleg van nieuwe verlichtingsarmaturen rond de kerk werden een viertal skeletten/individuen aangetroffen aan de oostzijde van kerk, nabij de kerkmuren. Eén skelet/individu S4 kon volledig opgegraven worden, de andere slechts gedeeltelijk vanwege de aard van de geplande werken. Op basis van fysisch-antropologisch onderzoek van de schedel en bekken kon skelet/individu 4 als vrouwelijk geïdentificeerd worden. Bij de overige skeletten/individuen was een geslachtsbepaling niet mogelijk. 

Bron: Dingens L. & V. Vander Ginst 2021: Eindrapport: De archeologische opgraving aan de kerk van Guvelingen te Sint-Truiden, Tienen.
Auteurs: Martens, Marleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Dingens L. & V. Vander Ginst 2021: Eindrapport: De archeologische opgraving aan de kerk van Guvelingen te Sint-Truiden, Tienen.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Guvelingen (Sint-Truiden)
Bij een archeologische werfcontrole werden inhumatiegraven uit de nieuwe tijd bij parochiekerk Heilig Kruis te Guvelingen ontdekt.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Opgraving Parochiekerk Heilig-Kruis met kerkhof [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075105 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.