Gebeurtenis

Vooronderzoek Merksplasseweg

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1075117
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075117

Beschrijving

Op 13 juni 2019 werd een landschappelijk booronderzoek uitgevoerd. De bodemopbouw werd aan de hand van 13 handmatige landschappelijke boringen onderzocht. Boringen 1 t/m 4 zijn op een perceel grasland gezet aan de Vogelenzang te Beerse (zone 1) en boringen 5 t/m 13 zijn gezet op een aardappelenveld aan de Merksplasseweg te Beerse (zone 2).
Op basis van de resultaten van het onderzoek werd vervolgens overgegaan naar een proefsleuvenonderzoek in zone 1. Dit onderzoek vond plaats op 19 maart 2020. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden 5 noord - zuid gerichte proefsleuven aangelegd met een breedte van 2 m. Daarnaast werden tevens 2 extra kijkvensters gegraven. 

Op basis van het proefsleuvenonderzoek is 1023 m2 onderzocht van een terrein van 9690 m2. Dit is iets minder dan 12,5% van het oppervlak, maar de aangelegde proefsleuven en uitbreidingen zijn een voldoende steekproef om inzicht te krijgen in de bodemopbouw en de aan- dan wel afwezigheid van archeologische sporen.

 

Auteurs: Hertoghs, Sarah
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: HEIRBAUT N.A. & DOCKX C. 2020: Nota Proefsleuvenonderzoek aan de Merkplasseweg te Beerse, LAReS-rapport 303, Halle-Zoersel.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Merksplasseweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075117 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.