Gebeurtenis

Vooronderzoek Heibergstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075154
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075154

Beschrijving

Binnen het plangebied werd een landschappelijk booronderzoek uitgevoerd. De bodemopbouw werd aan de hand van 24 handmatige landschappelijke boringen onderzocht. De boringen werden uitgezet over vier oost-west georiënteerde boorraaien met een interval van ca. 30 m. Op basis van de resultaten van het onderzoek werd vervolgens overgegaan naar een proefsleuvenonderzoek. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden 8 parallelle proefsleuven aangelegd met een oost-west oriëntatie. De sleuven werden uitgebreid met 6 kijkvensters. Op basis van het proefsleuvenonderzoek is 1818 m2 onderzocht van een terrein van 15147 m2. Dit komt neer op een dekkingsgraad van ca. 12%. 

 

 

Auteurs: Hertoghs, Sarah
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: ALUWE K., JACOPS J., VERGAUWE R., ROZEK J., CRUZ F., LALOO P. & SERGANT J. 2020: Archeologienota: Aanleg van een overstromingsgebied aan de Laak, onbevaarbare waterloop van tweede categorie nr. A.9.05 in Beerse, gelegen tussen de Eikenstraat en de Heibergstraat, GHENT ARCHAEOLOGICAL TEAM bvba, Bredene.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Scheltjenseinde (Beerse)
Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden karrensporen, greppels/grachten en vier hooioppers aangetroffen. Daarnaast werden een recente verstoring en enkele natuurlijke sporen aangesneden.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Heibergstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075154 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.