Gebeurtenis

Werfbegeleiding Sint-Gertrudiskapel

opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling, controle van werken
ID
1075212
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075212

Beschrijving

De resultaten van het archeologisch vooronderzoek uitgevoerd door Ruben Willaert wijzen op een beduidend archeologisch potentieel van het plangebied. Gelet op de aard van de geplande werken moet uitgegaan worden van een verstoring van het bodemarchief binnen de geplande
sleuven/putten/archeologische zones binnen de maximale uitgraafdiepte.

Er wordt geadviseerd om over te gaan tot een werfbegeleiding tijdens de uitvoering van alle geplande graafwerken die een verstoring van de ondergrond teweeg brengen, waarbij de diepte meer dan 20cm t.o.v. het huidige maaiveld (exterieur) bedraagt. Voor de zone interieur is het advies eveneens van toepassing op alle graafwerken met een diepte van meer dan 20 cm.

De kapel werd onderverdeeld in 5 werkputten. Werkputten 1 t.e.m. 4 zijn de kamertjes gelegen in de zijbeuken. WP5 is de centrale ruimte binnen de kapel. De zone rond de borstwering werd aangeduid als werkput 6. De sleuven rond de kapel zijn werkputten 7 en 8.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: VERRIJCKT J. & KEERSMAEKERS E. 2021: Archeologisch onderzoek met oog op wetenschappelijke vraagstelling Gaasbeek, SintGertrudiskapel: Eindrapport, Rapport Nr. 0290, Beerse
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Sint-Gertrudiskapel [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075212 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.