Gebeurtenis

Vooronderzoek Molenstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1075220
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075220

Beschrijving

Op 23 augustus 2021 werd binnen het plangebied een landschappelijk booronderzoek uitgevoerd. De bodemopbouw werd aan de hand van 5 handmatige landschappelijke boringen onderzocht. Op basis van de resultaten van het onderzoek werd vervolgens overgegaan naar een proefsleuvenonderzoek. Het proefsleuvenonderzoek vond plaats op 8 september 2021. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden 4 parallelle proefsleuven en één kijkvenster aangelegd. Door de aanwezigheid van kelders en een regenwaterput werd proefsleuf 1 onderbroken. Op basis van het proefsleuvenonderzoek is 478 m2 onderzocht van een terrein van 4005 m2. Dit komt neer op een dekkingsgraad van ca. 11,93%.

Auteurs: Hertoghs, Sarah
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VERRIJCKT J. & VAN ARNHEM B. 2021: Nota Zwijndrecht - Molenstraat 67, Verrijckt bvba Rapport Nr. 0758, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Molenstraat 67 (Zwijndrecht)
Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden 13 sporen van antropogene oorsprong en één muur aangetroffen. De 13 sporen en één muur konden in verband gebracht worden met recente bewoning binnen het onderzochte plangebied.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Molenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075220 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.