Gebeurtenis

Opgraving Stationsstraat

materiaalstudie, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1075256
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075256

Beschrijving

In totaal werd een oppervlakte van 5.679 m² onderzocht. Langs de westelijke zijde (in denoordwestelijke hoek) was een aansluiting van water aanwezig. Deze aansluiting diende te worden bewaard, waardoor een kleine hoek in de werkput niet werd opengelegd. Langs de oostelijke grens bevond zich een elektriciteitscabine en werd ter hoogte van de hoogspanningskabels een voldoende veiligheidsbuffer gehouden zodat de leiding zeker niet kon worden geraakt. Tijdens het onderzoek zijn 2 profielen aangelegd en uitvoerig besproken. De contouren van de werkputten, de locatie van de profielputten, de sporen, de verstoringen en de maaiveldhoogtes werden ingemeten met behulp van een GPS.

Auteurs: Martens, Marleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: De Raymaeker A. & L. Van Brempt 2021: Archeo-rapport 499 Eindrapport: De archeologische opgraving aan de Stationsstraat te Ham, Tienen.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Stationsstraat 2 (Ham)
Binnen de contouren van het onderzoeksgebied zijn hoofdzakelijk archeologische resten uit de late bronstijd/ijzertijd aangetroffen, en in beperkte mate ook uit de volle middeleeuwen en late middeleeuwen of nieuwe Tijd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Stationsstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075256 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.