Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Belsele Mierennest

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075258
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075258

Beschrijving

Proefsleuvenonderzoek uitgevoerd naar aanleiding van de uitbreiding van het bestaande speelbos met een speelterrein. Voor de aanleg hiervan worden echter enkel in het zuidelijke deel grondverstorende werken uitgevoerd. Het gaat hierbij om afplagging van grasland en de aanleg van een waterpartij en grachten. Aangezien het noordelijke deel onaangeroerd blijft, moesten enkel de zuidelijke percelen onderzocht te worden.In totaal werden 12 sleuven aangelegd, telkens met een breedte van 2 m. De afstand tussen de assen van de sleuven bedroeg telkens 15 m. Enkel bij sleuven 10 tot en met 12 bleef de tussenafstand beperkt tot 9,5 m.Vanwege de aanwezigheid van archeologische sporen werden enkele kijkvensters aangelegd. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: IOED Erfpunt

Bronnen

Bron: VAN NESTE T. & LAUWERS B. 2019: Eindrapport Belsele- Mierennest 2014 Proefsleuven en proefputten, Rapporten van Erfpunt - team onderzoek 119
Type: literatuur
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Belsele Mierennest [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075258 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.