Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Chaamseweg

dendrochronologisch onderzoek, onderzoek van gewervelde diersoorten, zaden- en vruchtenonderzoek, palynologisch onderzoek, materiaalstudie, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1075268
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075268

Beschrijving

In het voorjaar van 2015 heeft het Vlaams Erfgoed Centrum met ondersteuning van ADC ArcheoProjecten in opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij Grensoverschrijdende Projecten BV een definitief archeologisch onderzoek uitgevoerd op het voormalige terrein van de limonadefabriek van Bar-le-Duc, aan de Chaamseweg in Baarle-Nassau (NL) / Baarle-Hertog (B). De opgraving is het sluitstuk van een reeks archeologische onderzoeken die in 2012 startte. In totaal is 13.228 m² archeologisch onderzocht. Het terrein was in grote delen ernstig verstoord door de bouw en ook de afbraak van de fabriek.

 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VLAAMS ERFGOED CENTRUM bvba (VEC)

Bronnen

Bron: VAN DER VEKEN B. & WEEKERS-HENDRIKX B. A. T. M. 2020: Middeleeuwse bewoning aan de Chaamseweg te Baarle-Hertog/Baarle-Nassau Een grensoverschrijdend project, VEC Rapport 57.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologisch onderzoek Chaamseweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075268 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.