Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Lobeekstraat fase 2

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075269
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075269

Beschrijving

Van 18 mei tot 21 mei 2015 werd te Wielsbeke langsheen de De Maurissensstraat en de Expresweg N 382 een archeologisch proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek betrof het tweede luik van een proefsleuvenproject dat uitgevoerd werd door GATE in november 2014.

Het proefsleuvenonderzoek werd, zoals voorgeschreven, uitgevoerd door middel van parallelle, continue sleuven met een tussenafstand van 15 m as op as. Ze werden uitgegraven door een kraan met tandelozebak van 2 m breed.

In totaal zijn in de tweede fase 14 sleuven aangelegd op een 1,65 ha.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: GHENT ARCHAEOLOGICAL TEAM bvba

Bronnen

Bron: WUYTS F. & WINDEY S. 2015: Wielsbeke - De Maurissensstraat Rapportage van het archeologisch proefsleuvenonderzoek 18 mei – 21 mei 2015, GATE-rapport 88
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Wordt opgevolgd door

Opgraving De Maurissenstraat

de Maurissensstraat (Wielsbeke)

Heeft als voorganger


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Lobeekstraat (Wielsbeke)
Resultaten van het archeologisch vooronderzoek, uitgevoerd naar aanleiding van de ontwikkeling van een bedrijventerrein. Verspreid over het terrein kwamen sporen en vondstmateriaal aan het licht die in het finaalneolithicum, de metaaltijden, de Romeinse periode, de middeleeuwen en postmiddeleeuwen kunnen gedateerd worden.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Lobeekstraat fase 2 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075269 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.