Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Woestenstraat

metaaldetectie, radiokoolstofdatering, palynologisch onderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075295
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075295

Beschrijving

In het kader van een geplande verkaveling langs de Woestenstraat te Oostvleteren (gemeente Vleteren, provincie West-Vlaanderen) voerde een archeologisch team van Monument Vandekerckhove van 21 maart tot 18 mei 2016 een archeologische opgraving uit op het terrein.

De onderzochte zone heeft een totale oppervlakte van 17121m². Het terrein werd opgedeeld in twaalf afzonderlijke werkputten. Zoals vooraf werd afgesproken hadden deze een breedte van een twintigtal meter. Dit werd vooraf bepaald om binnen de verschillende werkputten voldoende ruimtelijk overzicht te behouden op eventuele archeologische structuren. Het was niet mogelijk om alle werkputten dezelfde afmetingen te geven omwille van de onregelmatige vorm van het terrein. Tijdens het uitgraven van de afzonderlijke werkputten werd er op toegezien dat er steeds een overlap met de aangrenzende reeds opgegraven werkputten werd vrijgelegd. Om het archeologische belang te dienen werd plaatselijk afgeweken van het vooraf opgestelde werkputtenpatroon.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: MESTDAGH B. 2019: Archeologische opgraving Oostvleteren - Woestenstraat (prov. West-Vlaanderen) Basisrapport, Monument Vandekerckhove Afdeling Archeologie Rapport 2019/20, Ingelmunster.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Woestenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075295 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.