Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Weststraat

metaaldetectie, conservatie, micromorfologisch onderzoek, palynologisch onderzoek, zaden- en vruchtenonderzoek, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1075310
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075310

Beschrijving

In het kader van de geplande bouw van een meergezinswoning op de hoek van de Weststraat en het Le Marais Vernierplein voerde een archeologisch team van Monument Vandekerckhove tussen 5 oktober en 11 oktober 2016 een archeologische opgraving uit op het terrein.

Het plangebied heeft een totale oppervlakte van 950m². Op basis van de geplande werkzaamheden en de impact in de bodem werd hiervan ca. 600m² opgegraven. De rest van het terrein bleek reeds verstoord in het verleden of blijft in situbehoud mogelijk.

Daarnaast werd tijdens het stelselmatig verdiepen (3 niveaus) naar het archeologisch vlak metaaldetecties uitgevoerd die lossen vondsten opleverden uit de Romeinse tijd, de middeleeuwse periode en de nieuwe tijd. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: BRACKE M., VANHOUTTE C. & WYNS G. 2019: Archeologische opgraving Oudenburg Weststraat (prov. West-Vlaanderen) Basisrapport Conceptversie, Monument Vandekerckhove Afdeling Archeologie Rapport 2019/XX, Ingelmunster.
Type: literatuur
Datum:

Bron: BRACKE M. et al. 2019: Archeologische opgraving: Oudenburg Weststraat (pov West-Vlaanderen). Basisrapport. Monument Vanderkerckhove afdeling Archeologie Rapport 2019/23, Ingelmunster.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Weststraat (Oudenburg)
In het kader van de geplande bouw van een meergezinswoning op de hoek van de Weststraat en het Le Marais Vernierplein werd tussen 5 oktober en 11 oktober 2016 een archeologische opgraving uitgevoerd waarbij 23 relevante archeologische sporen afgelijnd. De grondsporen dateren overwegend uit de volle tot late middeleeuwen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Weststraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075310 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.