Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Fortbaan

zaden- en vruchtenonderzoek, palynologisch onderzoek, dendrochronologisch onderzoek, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1075313
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075313

Beschrijving

In opdracht van de gemeente Puurs heeft het Vlaams Erfgoed Centrum bvba een archeologische opgraving uitgevoerd voor het plangebied aan de Fortbaan te Liezele. Het veldwerk is uitgevoerd van 10 oktober tot en met 9 december 2016.

Een puttenplan werd opgesteld, bestaande uit 42 werkputten met een basisafmeting van 20m op 50m. Bij de aanleg werd van dit plan afgeweken om praktische redenen. Waar mogelijk werden de putten zo lang mogelijk door getrokken. De beek die doorheen het plangebied loopt vormt een natuurlijke scheiding. Ter hoogte van de bunkers (deelgebied B) werden vier werkputten aangelegd. De andere putten zijn gelegen in de noordelijke zone (deelgebieden C en D). De meerderheid van de putten volgt de lijn van het oorspronkelijke puttenplan.

 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VLAAMS ERFGOED CENTRUM bvba (VEC)

Bronnen

Bron: VAN KERKHOVEN I. & HAZEN P.L.M. (eds) 2020: Een loopgravenstelsel te midden van talrijke sporen Een archeologische opgraving aan de Fortbaan te Liezele (Puurs), VEC Rapport 79, Geel.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Fortbaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075313 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.