Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek.
Tijdens het landschappelijk booronderzoek zijn binnen het plangebied 6 boringen geplaatst in 2 raaien die ca. 35 m uit elkaar liggen, en waarvan de boorpunten ongeveer 50 m tussenafstand kennen. Deze boringen zijn uitgevoerd met een Edelmanboor van 7cm diameter. Tijdens het landschappelijk booronderzoek werden geen vondsten gedaan of sporen aangetroffen. Er werden geen stalen ingezameld en er is ook geen nood aan conservatie.
Tijdens het proefsleuvenonderzoek zijn 9 parallelle noordoost-zuidwest georiënteerde proefsleuven van 2 m breed en 1 kijkvenster aangelegd. Op deze manier wordt er ca. 360 m proefsleuven aangelegd wat overeenkomt met 648 tot 720 m² onderzochte oppervlakte. Dit komt overeen met ca. 10,8% tot ca. 11,9 % van de totale oppervlakte. De proefsleuven werden aangevuld met een kijkvenster met een minimale dekking van 2,5% van de totale oppervlakte van het te onderzoeken gebied. Verspreid over het terrein werden enkele profielputten aangelegd, teneinde een goed beeld te verkrijgen van de aanwezige bodemopbouw. Er zijn geen vondsten verzameld en er gebeurde geen staalname. In totaal zijn 3 spoornummers opgetekend.
Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Indar
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Archeologisch vooronderzoek Kromstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075314 (geraadpleegd op ).