Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Puitvoetstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075317
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075317

Beschrijving

Op 10 en 11 oktober 2016 werd door ABO een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd naar aanleiding van de geplande uitbreiding van een handelsruimte en de aanleg van een parking.

Het terrein werd voor maximaal 12,5% geëvalueerd door middel van 13 continue sleuven met elk een breedte van 2 m en een tussenliggende afstand van maximaal 15 m tussen elke sleuf. De sleuven hebben een noordwest-zuidoost oriëntatie. Er werden 2 kleine kijkvensters aangelegd ter hoogte van WP 1 en 12. ABO werd aangesteld voor de uitvoering van de sleuven op de onverharde delen van het terrein. Ter hoogte van de voormalige villa (onderkelderd) met zwembad was het onmogelijk om sleuven aan te leggen wegens de reeds verstoorde ondergrond.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: DIERCKX L. & COENAERTS J. 2018: Archeologisch vooronderzoek te Sint-Niklaas, Puitvoetstraat, ABO Archeologische Rapporten 289, Aartselaar..
Type: literatuur
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Puitvoetstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075317 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.