Gebeurtenis

Werfbegeleiding Nattenhaasdonk Pastoor Huveleersstraat

zaden- en vruchtenonderzoek, palynologisch onderzoek, radiokoolstofdatering, dendrochronologisch onderzoek, materiaalstudie, archeologische opgravingen
ID
1075322
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075322

Beschrijving

De werfbegeleiding ter hoogte van de beschermde archeologische zone liet toe inzicht te verschaffen in de aanwezigheid en bewaringstoestand van het voormalige Nethof en dan meer bepaald het voormalige poortgebouw en een gedeelte van de walgracht en bracht heel wat nieuwe en interessante landschappelijke/bodemkundige gegevens naar voren.

Auteurs: Cousserier, Katrien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: Nijssen E. & I. Jansen 2021: Archeologisch onderzoek langs de Pastoor Huveneersstraat te Bornem (Prov. Antwerpen). Deel 2: Restanten van het laatmiddeleeuws poortgebouw en walgracht van het voormalige Nethof, Gent.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Pastoor Huveneersstraat (Bornem)
De werfbegeleiding ter hoogte van de beschermde archeologische zone liet toe inzicht te verschaffen in de aanwezigheid en bewaringstoestand van het voormalige Nethof en dan meer bepaald het voormalige poortgebouw en een gedeelte van de walgracht en bracht heel wat nieuwe en interessante landschappelijke/bodemkundige gegevens naar voren.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Nattenhaasdonk Pastoor Huveleersstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075322 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.