Gebeurtenis

Opgraving Hof ten Steene

metaaldetectie, bouwhistorisch onderzoek, bouwarcheologisch onderzoek, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling
ID
1075327
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075327

Beschrijving

Naar aanleiding van een totaalrestauratie en -renovatie gepaard met het slopen van enkele constructies, vond een archeologisch onderzoek plaats.

De opgraving gebeurde in 7 werkputten, tot op de diepte van de werken. De vlakken werden overlopen met een metaaldetector.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: COENAERTS J. & PYPE P. 2021: Archeologisch en muurwerk-archeologisch onderzoek op de historische site Hof Ten Steene langs de Oppemstraat te Meise (Vlaams-Brabant), ABO archeologische rapporten 1181, Gent.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Oppemstraat 161 (Meise)
Het Hof ten Steene wordt voor het eerst vermeld in het begin van de 15de eeuw. Op de site vonden grote renovatie/restauratiewerkzaamheden plaats, waardoor het eventuele aanwezige archeologische bodemarchief bedreigd werd. Er werd een opgraving wetenschappelijke vraagstelling uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Hof ten Steene [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075327 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.