Gebeurtenis

Opgraving Wouwerstraat

metaaldetectie, vlakdekkende opgravingen
ID
1075337
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075337

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling én een positief archeologisch vooronderzoek, vond binnen het plangebied een vlakdekkende opgraving plaats. 

Het terrein werd onderzocht door middel van 11 werkputten. Een zone met hoogstammige bomen bleef onaangeroerd (400 m²). Van bepaalde sporen werd het aangetroffen houtskool ingezameld en/of werden stalen genomen voor 14C-datering, dendrochronologie, palynologisch en macrorestenonderzoek. Geen van deze stalen werd gewaardeerd en/of geanalyseerd.

De sporen werden bijkomend met een metaaldetector onderzocht op de aanwezigheid van metalen voorwerpen.

Tijdens het onderzoek zijn 3 profielen aangelegd en uitvoerig beschreven.

Tijdens het onderzoek is een kleine hoeveelheid vondsten (79 vondstnummers) aangetroffen, zowel als ‘losse’ vondsten in het vlak als binnen de context van 33 verschillende sporen. In totaal zijn ook 203 bodemsporen onderzocht.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie Tienen

Bronnen

Bron: Van den Bruel L. & Van Brempt L. 2021: De archeologische opgraving aan de Wouwerstraat te Hulshout, Archeo-rapport 525, Tienen.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Wouwerstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075337 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.