Gebeurtenis

Proefsleuven Tuinen van Puurs fase 1A en 1Bpartim

opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075351
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075351

Beschrijving

Naar aanleiding van het masterplan de Tuinen van Puurs waarbij nieuwbouw en infrastructuurwerken gepland zijn, is binnen het kader van wetenschappelijke vraagstelling op een deel van het projectgebied een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Dit leverde geen relevante archeologische sporen op.

In totaal werden 9 sleuven van 1,8 m breed aangelegd in deze eerste fase van het proefsleuvenonderzoek. De oppervlakte van het onderzoeksgebied fase 1
bedraagt 8025,42 m2. In totaal werd zo’n 410 m2 onderzocht via de proefsleuven, goed voor zo’n 5,10% van het onderzoeksgebied fase 1. De reden voor het relatief lage percentage onderzocht terrein is te wijten aan de vele verstoringen binnen het onderzoeksgebied onder de vorm van kabels, leidingen en rioleringen, waardoor grote delen van het terrein reeds tijdens het verloop van het onderzoek konden uitgesloten worden.

In totaal werden 8 bodemprofielen opgeschoond, gefotografeerd, beschreven en ingetekend.

Er zijn 10 spoornummers uitgedeeld. Alle vondsten zijn ingezameld. Er gebeurde geen staalname.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: DERWEDUWEN N. 2021: Archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem via wetenschappelijke vraagstelling. Eindverslag. Puurs Sint-Amands - Masterplan Tuinen van Puurs (fase 1A en 1B (partim)) (prov. Antwerpen), Ingelmunster.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuven Tuinen van Puurs fase 1A en 1Bpartim [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075351 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.