Gebeurtenis

Beperkte opgraving Sint-Willibrorduskerk

fysisch-antropologisch onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1075352
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075352

Beschrijving

In samenspraak met de opdrachtgever werden de werken begeleid en opgravingen uitgevoerd naargelang de werken vorderden. In die zin werd de volledige kerk achtereenvolgens ingedeeld in 9 werkzones waarbij conform het Plan van Aanpak enkel de zone 4 (Doopkapel) en de zone 5 (Toren)Ā onderworpen werden aan een opgraving. In de andere zones werden de graafwerken archeologisch begeleid.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Historisch en Archeologisch Advies, Studies en Toegepast onderzoek (HAAST BVBA)

Bronnen

Bron: Van de Konijnenburg R. & I. Janssen 2021: Reppel (Bocholt), St.-Willibrorduskerk Bergerheideweg 2 verslag van de archeologische opgraving en begeleiding van werken, HAAST-rapport 2021-08, Bree.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Bergerheidestraat (Bocholt)
Het archeologisch onderzoek heeft een kleine bijdrage kunnen leveren aan de ontrafeling van de bouwhistoriek van de St.-Willibrorduskerk in Reppel (Bocholt).


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Beperkte opgraving Sint-Willibrorduskerk [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075352 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.