Gebeurtenis

Opgraving Melbeekstraat en Tomvoetweg

radiokoolstofdatering, materiaalstudie, archeologische opgravingen
ID
1075358
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075358

Beschrijving

Opgraving aan de Melbeekstraat
Voorafgaand aan het veldwerk is de teelaarde verwijderd over het volledige areaal van het terrein, tot een diepte van ca. 20 cm. De vrijgekomen grond bleef gestockeerd binnen het projectgebied. In de zuid(oost)elijke sector was sprake van een relatief dun colluviumpakket (met een dikte tussen 10 cm en 50 cm) onder de teelaarde. In deze sector zijn twee vlakken aangelegd, een eerste niveau in de top van de colluviale afzettingen en een tweede niveau in de top van de begraven Bt-horizont.

Opgraving aan de Tomvoetweg
Voorafgaand aan het veldwerk is de teelaarde verwijderd over het volledige areaal van het terrein, tot een diepte van ca. 20 cm. De vrijgekomen grond kon worden gestockeerd buiten de grenzen van het projectgebied, na akkoord met de eigenaar van het aangrenzend terrein. In de oostelijke helft van het terrein was sprake van een colluviumpakket (met een dikte tussen 30 cm en 80 cm) onder de teelaarde. Dit colluvium dekte het archeologisch relevant niveau in de top van de Bt-horizont af en is integraal verwijderd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie Tienen

Bronnen

Bron: VAN LIEFFERINGE N. & S. CLAESSENS 2021: Eindverslag: De archeologische opgraving aan de Melbeekstraat en de Tomvoetweg in Hasselt, Tienen.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Melbeekstraat en Tomvoetweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075358 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.