Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Turnhoutsebaan

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075362
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075362

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats in de vorm van een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. 

Tijdens het booronderzoek zijn 4 boringen gezet met een Edemanboor met een diameter van 7 cm, in een verspringend grid van 30 bij 30m. Er zijn geen vondsten gedaan of sporen aangetroffen. Er werden geen stalen ingezameld.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek zijn 3 parallelle proefsleuven van 2m breed met een noordwest-zuidoost oriëntatie, een 1 kijkvenster aangelegd. In totaal werd er 276 m² onderzocht wat overeen komt met 14 % van de totale oppervlakte van de onderzoekszone. 
Verspreid over het terrein werden enkele profielputten aangelegd.
Er werd slechts 1 spoor waargenomen, er waren geen vondsten aanwezig en er gebeurde geen staalname.  

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: JENNES N. & VERRIJCKT J. 2021: Nota landschappelijk bodem- en proefsleuvenonderzoek Lille, Turnhoutsebaan. Verslag van Resultaten, Rapport 0862, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Turnhoutsebaan (Lille)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats in de vorm van een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Dit leverde geen relevante archeologische sporen op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Turnhoutsebaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075362 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.