Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Begijnhof Lier: Symforosastraat

archeologische opgravingen
ID
1075377
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075377

Beschrijving

Archeologisch onderzoek in het kader van een restauratie met ingrepen in de bodem binnen en buiten de woningen van het Begijnhof, dat erkend is als Unesco Werelderfgoed.

De werkzaamheden omvatten het ca. 40 cm diep uitgraven binnen de begijnhuizennrs. 12, 10, 8, 6, 4 en 2 ten noorden van de Symforosastraat en 1 en 9 ten zuiden van de Symforosastraat in functie van de aanleg van een betonnen funderingsplaat. In de woningen 2, 6,10 en 12 wordt ook de kelder bijkomend verdiept voor de aanleg van de betonnen funderingsplaat. Ook in de tuinzone werd gegraven in functie van nutsvoorzieningen, waterputten en afbraak en nieuwbouw van aanbouwen (op vloerplaten van 20 cm dik). De achterbouwen die in het kader van de restauratie afgebroken en/of vervangen werden, waren bij aanvang van het archeologisch onderzoek reeds gesloopt.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Bronnen

Bron: VANDER GINST V. & SMEETS M. 2020: Archeologisch onderzoek in het Begijnhof van Lier: Symforosastraat 1, 2, 4, 6, 8, 9, 10 en 12, Archeo-rapport 473, Tienen.
Type: literatuur
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Begijnhof Lier: Symforosastraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075377 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.