Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Jagersstraat 64

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1075384
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075384

Beschrijving

Oorspronkelijk werd er gekozen om een het landschappelijk booronderzoek uit te voeren aan de hand van manuele boringen. Door omstandigheden konden de boringen niet manueel uitgevoerd worden en werd er gebruik gemaakt van een kleine kraan met platte bak om lokaal kleine putten te graven. Het onderzoek werd uitgevoerd op vijf locaties.

Het terrein werd geëvalueerd door middel van vier proefsleuven (of werkputten) en enkele kleine uitbreidingen. De aangelegde werkputten waren in totaal goed voor een oppervlakte van 444 m². Daarmee werd 10,47 % van het onderzoeksgebied van 4240 m² archeologisch onderzocht.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: POLFLIET B. & VANHERCKE J. 2021: Jagersstraat 64 (Brakel, Oost-Vlaanderen). Nota, Deel 1: Verslag van Resultaten, Proefsleuvenonderzoek, Ruben Willaert nv, Sint-Michiels-Brugge;
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Jagersstraat 64 (Brakel)
Naar aanleiding van de realisatie van een zwembad met bijhorende ruimtes en de aanleg van wandelpaden, speelzones, groenzones, een terras, een buitenruimte voor het jeugdhuis en een hoogspanningscabine, werden een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Jagersstraat 64 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075384 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.