Gebeurtenis

Opgraving Kasteel van Boelare

controle van werken, archeologische opgravingen
ID
1075421
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075421

Beschrijving

Het onderzoek omvatte een archeologische werfbegeleiding in functie van rioleringswerken, en de aanleg van Het gaat in totaal om 2 septische putten en 3 regenwaterputten.  De geplande putten situeren zich hoofdzakelijk aan de zuidelijke zijde van de westelijke vleugel. Nieuwe afvoer (regenwater en vuil water) werd ook opnieuw aangelegd rondom en sporadisch binnen het kasteel. Voor de uitgraving van de tracés van de nieuwe leidingen moest een ingreep in de bodem tussen 50 cm en 100 cm gerekend worden en een breedte van ca. 50 cm. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: LEFERE M., VANHECKE I., VAN DEN DORPEL A. 2021: Rapportering opgraving. Deel 2: Verslag van resultaten, Sint-Michiels-Brugge.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kasteeldreef 7 (Geraardsbergen)
Tijdens de uitgevoerde werfbegeleiding aan het kasteel van Boelare te Geraardsbergen werden verschillende sporen aangetroffen. Alle sporen kunnen in verband gebracht worden met het kasteel of uitgevoerde aanpassingen/verbouwingen vanaf de 16de eeuw.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Opgraving Kasteel van Boelare [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075421 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.