Gebeurtenis

Opgraving Lochtingstraat

archeobotanisch onderzoek, palynologisch onderzoek, onderzoek van gewervelde diersoorten, archeologische opgravingen
ID
1075424
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075424

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, werd binnen het projectgebied een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Op basis hiervan werd een zone geselecteerd voor een vlakdekkende opgraving. 

Auteurs: Meylemans, Erwin
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M., FONTEYN P. & WYNS G. 2021: Doornzele Lochtingstraat Eindverslag Verslag van resultaten, Moerbeke-Waas.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Lochtingstraat 62 (Evergem)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, werd binnen het projectgebied een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Dit leverde nederzettingssporen uit de middeleeuwen op. Bij de archeologische opgraving waren de archeologische sporen verspreid aanwezig over de hele onderzoekszone, de concentratie bevond zich evenwel in het noordelijk deel van de opgravingszone. De aangetroffen sporen omvatten kuilen, poelen, greppels, grachten, uitbraaksporen van muren en bakstenen constructies. Ze zijn op te delen in verschillende periodes periodes. 


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Lochtingstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075424 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.