Gebeurtenis

Vooronderzoek Bergensesteenweg

landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075442
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075442

Beschrijving

Het vooronderzoek bestond uit twee deelzones. Ter hoogte van beide deelzones werd zowel een landschappelijk bdemonderzoek als een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Er werden in totaal  over beide zones 28 landschappelijke boringen uitgevoerd. Ter hoogte van het Wildersportpark (Wilderkasteellaan) waren dit er vijf. Ter hoogte van het terrein voor grondverbetering (Dreef) waren dit 23 boringen.

Vervolgens werden er in totaal zes proefsleuven aangelegd, met een oriëntatie van NO-ZW. Twee ter hoogte van het Wildersportpark en vier sleuven en twee kijkvensters ter hoogte van het terrein voor grondverbetering.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: BROECKMANS D. & JUCHTMANS A. 2022: Nota. Archeologische evaluatie van het bodemarchief door middel van landschappelijke boringen en proefsleuven ter hoogte van de Bergensesteenweg te Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams-Brabant), ABO archeologische rapporten 1735, Aartselaar.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Bergensesteenweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075442 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.