Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het projectgebied een proefsleuvenonderzoek plaats. Dit droeg bij tot een beter begrip van de landschappelijke evolutie van het onderzoeksgebied.
Een zone van 3493 m2 werd onderzocht. Er werd gewerkt met 6 parallelle en continue proefsleuven. De sleuven zijn 2 meter breed en de oriëntatie van de sleuven is noordwest-zuidoost. De afstand van middenpunt tot middenpunt tussen de sleuven bedraagt maximaal 15 m. De onderzochte oppervlakte beslaat 485 m2. De dekking van de parallelle proefsleuven bedraagt 13,88 %. Er werden geen kijkvensters gegraven.
Het aangelegde vlak werd gescreend met de metaaldetector. Dit leverde geen vondsten op.
Verspreid over het onderzoeksgebied werden 6 profielkolommen geregistreerd. Daarvan werd door de assistent-aardkundige 2 relevante profielen geselecteerd en beschreven.
Om de aangetroffen sporen te onderzoeken op het vlak van aard, functie en bewaring werden 5 sporen gecoupeerd. Er zijn negen vondsten geregistreerd en er werden geen stalen ingezameld.
Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Fodio bvba
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Tervantstraat 159 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075450 (geraadpleegd op ).