Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats. Dit bestond uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek.
Binnen het plangebied is een boorgrid van 25 x 25 m gehanteerd waarbij 10 boringen uitgezet werden. Het booronderzoek is uitgevoerd met een edelmanboor met een diameter van 7 cm. Tijdens het landschappelijk booronderzoek werden geen vondsten gedaan of sporen aangetroffen. Er werden geen stalen ingezameld en er is ook geen nood aan conservatie.
Binnen het onderzoeksgebied werden 5 parallelle proefsleuven met een breedte van 2 m aangelegd met een noord-zuid oriëntatie. Er zijn tevens 2 kijkvensters aangelegd. Verspreid over het terrein werden enkele profielputten aangelegd, teneinde een goed beeld te verkrijgen van de aanwezige bodemopbouw. Er zijn slechts 2 sporen geregistreerd maar geen relevante archeologische vondsten. Er gebeurde geen staalname.
Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Indar
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Stationsstraat 250-264 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075453 (geraadpleegd op ).
In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.