Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Groeningenlei 47-53

palynologisch onderzoek, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1075456
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075456

Beschrijving

Naar aanleiding van de bouw van assistentiewoningen en de resultaten van een proefsleuvenonderzoek werd een archeologisch onderzoek uitgevoerd door All-Archeo.

De bovengrond van de opgravingsvlakken werd verwijderd tot op het archeologisch leesbare niveau, bepaald door de leidinggevende archeoloog. Het onderzoeksterrein werd opgedeeld in vier werkputten. Alle sporen, werkputten en een aantal representatieve profielen werden fotografisch vastgelegd. Vervolgens werden alle vlakken, profielen, sporen en aanlegvondsten topografisch ingemeten en werden de sporen en profielen beschreven, waarna de sporen werden gecoupeerd, ingetekend en gefotografeerd. Daar waar structuren werden aangetroffen, werd getracht de hiertoe behorende sporen in eenzelfde richting en in een fase te couperen, teneinde ze reeds op het terrein zo goed mogelijk te kunnen evalueren.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Bronnen

Bron: CLAESSENS L. 2019: Archeologische opgraving Kontich – Groeningenlei 47-53, Rapporten All-Archeo 610, Temse.
Type: literatuur
Datum:


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologisch onderzoek Groeningenlei 47-53 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075456 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.