Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Fabriekstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075457
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075457

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de uitbreiding van een industriegebouw, vond binnen het plangebied een proefsleuvenonderzoek plaats. 

Er zijn in totaal 8 continue en parallelle proefsleuven van 2 m breed uitgegraven, aangevuld met 2 kleinere werkputten en 12 kijkvensters. In totaal werd circa 2.400 m2 onderzocht. Het betreft zo’n 10% van het onderzoeksgebied. Het westelijk gedeelte van het onderzoeksgebied werd onderzocht met 12,6% dekking. Wat betreft de parkingzone, werd voornamelijk verstoring teruggevonden in de profielputten. Het gedeelte rondom het bestaande magazijn werd geboord om de bodem te evalueren. In het geval van sporen kon deze zone alsnog meegenomen worden in vervolgonderzoek. 

Verspreid over het terrein werden zeven bodemprofielen aangelegd, teneinde een goed beeld te verkrijgen van de aanwezige bodemopbouw.

Er zijn geen vondsten aangetroffen, 72 spoornummers zijn uitgedeeld, er gebeurde geen staalname. Een van de paalkuilen van het gebouw is gecoupeerd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: JENNES N. & VERRIJCKT J. 2021: Nota proefsleuvenonderzoek Oudsbergen, Fabriekstraat. Verslag van resultaten, Rapport nr. 0837, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Fabriekstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075457 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.