Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Sint-Maartensberg

fysisch-antropologisch onderzoek, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1075461
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075461

Beschrijving

Tussen donderdag 1 februari en donderdag 22 februari 2018 werd door ABO NV een archeologische opgraving in de vorm van een werfbegeleiding uitgevoerd naar aanleiding van de geplande heraanleg van het rioleringsnet ter hoogte van de Sint-Maartensberg en de Brugstraat te Rijmenam.

Het plangebied heeft een totale oppervlakte van ca.0,08ha.Het ging om een lineair tracé op de plaats waar de riolering vernieuwd moest worden in de straten rond de kerk, meer bepaald langs de westelijke, zuidelijke en oostelijke zijde van de kerk. In totaal was de lengte van het tracé ongeveer 750 m.

 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: NIJSSENS E. 2019: Vroeger was het kerkhof groter: muurresten, begravingen en afvalkuilen, te Rijmenam (Bonheiden, prov. Antwerpen), ABO Archeologische Rapporten 1128, Gent.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Brugstraat, Sint-Maartensberg (Bonheiden)
Archeologische werfbegeleiding naar aanleiding van de heraanleg van het rioleringsnet bracht sporen van het oude kerkhof aan het licht.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Sint-Maartensberg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075461 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.