Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Brouwerijstraat

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075487
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075487

Beschrijving

De prospectie met ingreep in de bodem bestond uit een standaard proefsleuvenonderzoek waarbij de methode van continue sleuven werd gebruikt. Parallelle ononderbroken proefsleuven werden aangelegd over het volledige perceel, waarbij de afstand tussen de proefsleuven niet meer dan 15 m bedroeg. Hierbij werd ca. 10% van het terrein geprospecteerd door middel van proefsleuven (WP1 t.e.m. WP5) en ca. 3 % door middel van kijkvensters en/of dwarssleuven (WP6, WP7 en KV1). De kijkvensters werden tussen de vooropgestelde sleuven aangelegd om na te gaan of zich sporen bevonden tussen de sleuven. Binnen het ca. 7.300 m² grote onderzoeksgebied werd ca. 950 m2 onderzocht in zeven proefsleuven en één kijkvenster. Alle proefsleuven hadden dezelfde noord-zuid oriëntatie.
Het maaiveld bevond zich op een hoogte tussen 8,94 en 10,19 m TAW. Het vlak werd aangelegd op een hoogte tussen 8,15 en 9,59 m TAW.

Om een beeld te bekomen van de bodemopbouw in het plangebied en de gaafheid van het bodemprofiel te controleren werd een landschappelijk bodemonderzoek uitgevoerd in de vorm van vier landschappelijke boringen.

Het terreinwerk werd uitgevoerd op 4 en 26 februari 2019.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: SWAELENS C. & DESMET C. 2019: Archeologische prospectie met ingreep in de bodem Drongen - Brouwerijstraat, BAAC Vlaanderen Rapport 1083, Gent.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Brouwerijstraat (Gent)
Bij de prospectie met ingreep in de bodem aan de Brouwerijstraat te Drongen werden, naast recente verstoringen enkel een greppel met handgevormd aardewerk aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Brouwerijstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075487 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.