Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Ter Looverendreef

anthracologisch onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1075492
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075492

Beschrijving

Archeologische opgraving volgend de 'strip and map' methode. Concreet betekent dit dat het archeologisch onderzoek werd opgestart samen met de geplande werken. Hierbij werd het vlak vrijgelegd onder begeleiding van de archeologen en alle sporen, structuren en vondsten werden onderzocht conform de bepalingen van de bijzondere voorwaarden en de minimumnormen voor archeologie. Het betreft aldus een archeologische opgraving.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: GHENT ARCHAEOLOGICAL TEAM bvba

Bronnen

Bron: JACOPS J., ROZEK J., VERGAUWEN R. & LALOO P. 2018: Zelzate "Ter Looverendreef" bouw van een windturbine 2017/167. Eindrapport van een archeologische opgraving, GATE-rapport, Bredene.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Ter looverendreef (Zelzate)
Er werden minstens vier houtskoolmeilers, één gebouw, een greppelsysteem en een alluviaal complex van geultjes aangetroffen en onderzocht bij het archeologisch onderzoek naar aanleiding van de realisatie van een windturbine.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Ter Looverendreef [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075492 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.