Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Bunderhof

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1075496
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075496

Beschrijving

Het landschappelijk bodemonderzoek werd uitgevoerd aan de hand van elf manuele boringen.

Voor het verkennend archeologisch booronderzoek werd geopteerd voor een boorgrid van 10 bij 12m over het volledige terrein, waarbij de raaien op een afstand van 10m werden ingepland en de afstand tussen de boringen op de raai 12m bedraagt waarbij er sprake is van een verspringend driehoeksgrid. Er werden 32 boringen uitgevoerd.

Voor het proefsleuvenonderzoek werden in totaal werden 13 sleuven met een noordoost-zuidwestelijke oriëntatie en 6 kijkvensters/dwarssleuven aangelegd. Dit kwam neer op 2814m² op een te onderzoeken gebied van 22841m² of exact 12,5% van het plangebied.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: BOT B., GHYSELBRECHT E. & DEBOUCK Y. 2021: Bunderhof (Haasdonk, Oost-Vlaanderen). Nota, Deel 1: Resultaten van het vooronderzoek met ingreep in de bodem, Ruben Willaert bvba, Sint-Michiels-Brugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Wordt opgevolgd door

Opgraving Bunderhof

Bunderhof (Beveren)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Bunderhof (Beveren)
Naar aanleiding van de realisatie van de verkaveling van een terrein in 34 eengezinswoningen en 24 gestapeld woningen en de aanleg van een ondergrondse parking, nieuwe wegenis, wadi en nutsleidingen, werden een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Bunderhof [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075496 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.