Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats in de vorm van een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek.
Tijdens het landschappelijk booronderzoek zijn zes boringen geplaatst in de zones waar de best bewaarde bodems verwacht werden. De boringen zijn gezet met een Edelmanboor van 7 cm diameter. Er zijn gevondsten geregistreerd en er gebeurde geen staalname.
Het proefsleuvenonderzoek bestond uit 6 proefsleuven van gevarieerde oppervlakte en 1 kijkvenster. De sleuven zijn in noord-zuid richting aangelegd en concentreerden zich voornamelijk in het zuidelijk gedeelte van het plangebied waar geen verharding aanwezig was. In totaal werd er 405 m² onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 9 % van de totale oppervlakte van het plangebied. Verspreid over het terrein werden enkele profielputten aangelegd. Er zijn geen vondsten waargenomen en er gebeurde geen staalname. In totaal zijn 16 spoornummers uitgedeeld.
Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Indar
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Kabienstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075501 (geraadpleegd op ).