Gebeurtenis

Opgraving Bergschuur 't Boerenhof

metaaldetectie, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling
ID
1075504
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075504

Beschrijving

De archeologische werken vonden plaats na de afbraakwerken van de bijgebouwen, het afnemen van de dakconstructie alsook het stabiliseren van de muren.
De veldcampagne vond plaats tussen 15 december en 26 januari en was verspreid over drie dagen in twee fases.

Voorafgaand aan de daadwerkelijke grondwerken werd geopteerd, na consultatie van Raakvlak en Onroerend Erfgoed, voor een proefputtenonderzoek (fase 1) verspreid over acht putten ipv een werfopvolging/begeleiding. Voor fase 1 werd een puttenplan opgesteld waarbij begonnen werd in het zuiden van het projectgebied en zo werd opgeschoven tegen de klok. Dit betreft putten 1 tem 8. Dit onderzoek vond plaats op 15 december 2020 en werd op 1 dag afgerond. Reeds voorafgaand was de dakconstructie volledig ontmanteld alsook de zuidoostelijke kant van de schuur. De bijgebouwen in het noorden waren ook al gesloopt.

Bij het proefputtenonderzoek werden werkputten van 1,2 op 1,2 m aangelegd tot een diepte van 0,5 m gelegen tegen de interne opbouw van de schuur. Uitbreidingen voor betere interpretaties werden niet gezet door de uniforme opbouw. Dieper dan 50cm kon niet gegaan worden door de hoge grondwaterstand.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: GATE

Bronnen

Bron: DECONYNCK J. 2021: Eindrapport Archeologisch onderzoek met het oog op wetenschappelijke vraagstellingen: Knokke-Heist ’t Boerenhof, Bredene.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Bergschuur 't Boerenhof [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075504 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.