Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Dijkstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075506
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075506

Beschrijving

Naar aanleiding van rioleringswerken werd binnen een zone voor grondverbetering, een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. 

De negen landschappelijke boringen werden in een rechte lijn uitgevoerd met een boor met een boorkop van 7 cm diameter met een onderlinge tussenafstand van 24m. 

Tijdens het vervolgonderzoek zijn 2 parallelle proefsleuven en 3 kijkvensters aangelegd. De uiteindelijke sleuven hadden inclusief kijkvensters een oppervlakte van 493m² wat overeenkomt met een dekkingsgraad van 12,3% op het volledige terrein van 4.008m². Er werden vier bodemprofielen aangelegd. Op basis van de resultaten van de bodemprofielen werd het archeologisch vlak werd aangelegd ter hoogte van de zandige lagen boven het vastgestelde veenpakket.
Er zijn geen sporen geregistreerd, slechts 1 vondst is waargenomen en er gebeurde geen staalname. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: DE RIJCK A. & BELDE G. 2022: Archeologische evaluatie van het bodemarchief aan de Beerdonkstraat te Bornem aan de hand van verder vooronderzoek, ABO archeologische rapporten 1750, Aartselaar.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Beerdonkstraat, Dijkstraat (Bornem)
Naar aanleiding van rioleringswerken werd binnen een zone voor grondverbetering, een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Dit leverde geen relevante archeologische sporen op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Dijkstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075506 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.